BATMAN’IN 5 İLÇESİNDE 5 FESTİVAL

BATMAN’IN 5 İLÇESİNDE 5 FESTİVAL

Batman'ın 5 ilçesinde yapılması planlanan festivallerin açılışı için yapılan Festivaller Şehri Batman Kortej Yürüyüşüne Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, ilçe Kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, kamu kurumları müdürleri, sivil toplum kuruluşları, aktivistler, doğaseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

20 Eylül'de Beşiri ilçesinde Danuk ve Fıstık Festivali ile başlayan program 30 Eylül- 1 Ekim Sason Bal, Çilek ve Ceviz Yayla Festivali, 7 Ekim Hasankeyf 3. Su, Doğa Sporları ve Turizmi Festivali, 14 Ekim Gercüş 2. Bağbozumu Festivali, 21-22 Ekim Kozluk Şehr-i zor Doğa Kültür ve Turizm Festivali ile son bulacak.

Festivaller Şehri Batman Kortej Yürüyüşü’nün ardından açıklamalarda bulunan Vali Canalp, "Bugünden sonra Batman olarak tek bir hedefimiz tek bir mottomuz var o da Batman Büyük Şehir olacak, Batman'ı Büyük Şehir olmaya hazırlıyoruz. Büyük şehir olmak alt yapısıyla üst yapısıyla, üretim kapasitesiyle, istihdam kapasitesiyle her şeyiyle büyük şehir olmak ama aynı zamanda turizm ve sosyo kültürel faaliyetleriyle büyük şehir olabilmektir. Bunun için de geçen yıl Gercüş ilçemizde bir başlangıç yaptık. Gercüş ilçemizde mezrone üzümünün bağ bozumu festivalini yaptık. Bu yıl ise beş ilçemizin beşinde de festival yapabilir hale geldik. Bir tarafından Batman Belediyesi ve il özel idaresi diğer taraftan da ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, esnaf odalarımız, ticaret sanayi odalarımız hepimiz el ele gönül gönüle veriyoruz ve festivaller şehri olan Batman'ı inşa ediyoruz. İnşallah bu festivallerde katılımın da yüksek olmasını diliyorum. Batmanlılara buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; biz çalışmayı biliriz ama aynı zamanda dinlenmeyi de biliriz, yaşamayı da biliriz. Bu festivaller de hem bireysel hayatımıza hem de toplumsal hayatımıza renk katsın, Batman’ımız için de hayırlı uğurlu olsun" dedi.